ROT-avdraget

ROT-avdraget ger lägre arbetskostnad

I ett försök att uppmuntra konsumenter att i större utsträckning anlita professionella hantverkare vid olika typer av renovationer instiftade regeringen ROT-avdraget under 1990-talet. ROT innebär att man kan ha rätt till att göra ett avdrag på 30 % av arbetskostnaden vid om- och tillbyggnationer eller renoveringar i bostaden. Ett av kraven är att du äger och bor i bostaden hela eller delar av året. Varje person kan som mest göra ett avdrag på upp till 50 000 kronor per år. Äger man bostaden tillsammans med någon ökar summan till 100 000 kronor årligen.

ROT-avdraget kan nyttjas vid markarbete

För att vara berättigad till ROT-avdraget är det grundläggande kravet att arbetet utförs i eller i nära anslutning till den bostad som köparen av tjänsterna äger. För att kunna nyttja denna subvention och erhålla lägre arbetskostnader för arbetet är det viktigt att du lever upp till Skatteverkets regler. Ett exempel på arbete som omfattas av subventionen, och som vi på Markarbete Uppsala kan utföra, är det markarbete som krävs för att en husgrund för en tillbyggnad ska kunna gjutas.

Förverkliga dina projekt med ROT

Markarbete i Uppsala vill hjälpa dig att förverkliga dina bostadsdrömmar genom att erbjuda tjänster som omfattas av ROT-avdraget. Vi genomför alla uppdrag professionellt och med fackmannamässiga kunskaper. Dina visioner är vår ledstjärna och du är välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan nyttja ROT i samband med ditt projekt.