ostuna-akeri-markentreprenadmaskin-uppsala

Dränering

Att dränera är viktig för att man på ett kontrollerat sätt skall kunna leda bort vatten från en husgrund. När vi som arbeta med markarbete Uppsala tar oss an ett uppdrag inom det här området börjar vi alltid med en planering för att även kunna beräkna materialåtgång. Om ni vill ansluta dräneringsrören till ett kommunalt dagvattensystem kan det krävas en ansökan för detta, och vi hjälper er kontrollera vad som gäller för just er och er tomt.

Vi hjälper er som behöver dränera hus

En husgrund utsätts från fukt både underifrån genom grundvattnet och ovanifrån genom regn och smält snö. Stuprännor har som uppgift att leda bort vattnet från grunden, och det samma gäller för de dräneringsrör man placerar under marken. När man skall dränera husgrund arbetar man för att allt vatten skall ledas bort från grunden så snabbt som möjligt istället för att ligga kvar och orsaka fuktskador som ofta blir kostsamma. Genom att dränera källare på ett korrekt sätt kan grunden hålla sig frisk i många år framöver.

Vårt företag är duktiga på dränering i Uppsala

Med vår erfarenhet, utrustning och kompetens kan vi hjälpa er dränera källare eller husgrund så att byggnaden hålls fri från fukt.

  • Vi gräver upp marken runt byggnaden, ofta i etapper
  • När grunden är frigjord kontrollerar vi om det finns sprickor eller skador
  • Vi placerar dräneringsrör under grundnivån för att leda bort vattnet
  • Vi fyller på med grus ovanför rören
  • Vid behov monterar vi platonmatta för att skydda grunden

Vi tar hand om dränering till ett bra pris

Hur mycket en dränering i Uppsala kommer kosta beror på hur omfattande arbetet är. För att vi skall kunna ge er en offert är ni välkomna att ta kontakt med oss och presentera arbetet. Om det föreligger behov gör vi gärna ett besök hemma hos er för att kontrollera byggnaden och vilka arbetsåtgärder som är nödvändiga och använder den information vi samlar in som grund för kostnadsförslaget. Det går också bra att ta vår hjälp med stenläggning, antingen efter en dränering eller som ett fristående uppdrag.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert när ni är behov av hjälp med dränering!